mood1mood2mood3mood4

STEDENTRIP lissabon: de witte stad

Lissabon; de stad van de zeven heuvels wordt ook wel de mooiste stad van Europa genoemd. Het Kasteel de Sao Jorge torent hoog boven de aan de Taag gelegen stad uit. In de oude volkswijk Alfama, bakermat van de beroemde Fado-muziek, kunt u uren rondslenteren in kronkelende steegjes. Wandelend langs de rustgevende Docas bereikt u het Hiëronymietenklooster en de Toren van Belém, waar u de beroemde pasteitjes kunt eten. Boek een geweldige stedentrip naar de mooiste stad van Portugal.

Lissabon plant aanleg stadsstrand in centrum

Kennelijk is een aantal stranden op enkele kilometers van het centrum niet genoeg voor de bevolking van Lissabon. Binnenkort zal er in het historische centrum een stadsstrand, ook wel urban beach genoemd worden aangelegd. Het strand zal vlakbij het water gaan liggen, nabij het Praca do Comercio. Het nabijgelegen park zorgt voor de nodige schaduw voor hen die midden in de warme stad willen zonnen.

In de 16de en 17de eeuw lag hier al een echt strand. De kosten van het project liggen tegen de 15 miljoen euro, en het stadsstrand moet in de zomer van 2012 klaar zijn. Voor wie liever aan een echt strand ligt: Lissabon kent een aantal prachtige stranden. De lekkerste stranden liggen wel op enige afstand. De beste stranden zijn Oeiras (op 15 km), Carcavelos (op 17 km) en Estoril (op 25 km).

Vasco da Gama Brug LissabonSardines Lissabon


ideale bestemming

Lissabon is een perfecte bestemming als u bezienswaardigheden en cultuur graag wilt combineren met luieren aan het strand en zwemmen in de zee. Met de tram of bus rijdt u snel en gemakkelijk vanuit het stadscentrum naar de stranden van Lissabon. Geen wonder dat deze stedentrip bestemming zo populair is; steeds meer mensen kiezen Portugal als land om hun vakantie te vieren.

lissabon
Vlucht & Hotel

expedia
Voordelige pakketreizen Lissabon via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
TUI logo.png
Vliegticket en hotel Lissabon in keer geregeld met TUI.nl. Klik hier ...
dejongintra.gif
Een goedkope stedentrip Lissabon met reisburo DeJongIntra. Klik hier ...

lissabon
Vliegtickets

vliegwinkel.nl
Goedkoopste vliegtickets naar Lissabon zoeken via Worldticketcenter Klik hier ...
vliegtickets
Vliegtickets.nl biedt o.a. vliegtickets naar Lissabon aan. Klik hier ...
expedia
Van Schiphol naar Lissabon. zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

lissabon
Hotels

booking
De leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Lissabon Klik hier ...
hotels.gif
Vergelijk alle soorten hotel in Lissabon; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expedia
Stedentrip Lissabon hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...