mood1mood2mood3mood4

STEDENTRIP lissabon: de witte stad

Lissabon; de stad van de zeven heuvels wordt ook wel de mooiste stad van Europa genoemd. Het Kasteel de Sao Jorge torent hoog boven de aan de Taag gelegen stad uit. In de oude volkswijk Alfama, bakermat van de beroemde Fado-muziek, kunt u uren rondslenteren in kronkelende steegjes. Wandelend langs de rustgevende Docas bereikt u het Hiëronymietenklooster en de Toren van Belém, waar u de beroemde pasteitjes kunt eten. Boek een geweldige stedentrip naar de mooiste stad van Portugal.

Plattegrond Lissabon

Hier vindt u een plattegrond van Lissabon waar ook de verschillende belangrijke bezienswaardigheden en metrostations op staan aangegeven. Ook parken en musea staan vermeld. Klik onderaan de kaart voor een grotere versie van deze plattegrond. Beweeg uw cursor over de kaart om meer informatie te krijgen over de verschillende highlights van Lissabon.


Grotere kaart weergeven

Het groene blokje in het noord-westen is de Botanische Tuin van Lissabon (Jardim Botânico). De Bairro Alto is de uitgaanswijk en u vindt er veel leuke restaurantjes.
Verder vindt u op de kaart van het centrum van Lissabon de belangrijkste pleinen en de meest interessante attracties van de stad, zoals bijvoorbeeld de volkswijk Alfama, het Castelo de São Jorge, de Torre de Belém en het klooster Mosteiro dos Jerónimos. Belem ligt ten westen van het historische centrum, direct aan het water. De Metro plattegrond van Lissabon vindt u hier, maar zoals u ziet liggen veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar, zodat u tijdens uw stedentrip niet al te veel gebruik hoeft te maken van het OV. Lezen over de talrijke bezienswaardigheden binnen het historische centrum van de Portugese hoofdstad doet u op deze pagina.

Tip: onder aan deze pagina vindt u betrouwbare aanbieders van vliegtickets, hotels en pakketreizen naar Lissabon. Zo kunt u rustig de verschillende aanbiedingen vergelijken.

lissabon
Vlucht & Hotel

expedia
Voordelige pakketreizen Lissabon via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
TUI logo.png
Vliegticket en hotel Lissabon in keer geregeld met TUI.nl. Klik hier ...
dejongintra.gif
Een goedkope stedentrip Lissabon met reisburo DeJongIntra. Klik hier ...

lissabon
Vliegtickets

vliegwinkel.nl
Goedkoopste vliegtickets naar Lissabon zoeken via Worldticketcenter Klik hier ...
vliegtickets
Vliegtickets.nl biedt o.a. vliegtickets naar Lissabon aan. Klik hier ...
expedia
Van Schiphol naar Lissabon. zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

lissabon
Hotels

booking
De leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Lissabon Klik hier ...
hotels.gif
Vergelijk alle soorten hotel in Lissabon; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expedia
Stedentrip Lissabon hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...