mood1mood2mood3mood4

STEDENTRIP lissabon: de witte stad

Lissabon; de stad van de zeven heuvels wordt ook wel de mooiste stad van Europa genoemd. Het Kasteel de Sao Jorge torent hoog boven de aan de Taag gelegen stad uit. In de oude volkswijk Alfama, bakermat van de beroemde Fado-muziek, kunt u uren rondslenteren in kronkelende steegjes. Wandelend langs de rustgevende Docas bereikt u het Hiëronymietenklooster en de Toren van Belém, waar u de beroemde pasteitjes kunt eten. Boek een geweldige stedentrip naar de mooiste stad van Portugal.

OPENBAAR VERVOER EN TRANSPORT in Lissabon

Lissabon heeft met haar trammetjes en metro een prima openbaar vervoer. Veel bezienswaardigheden kunt u, als u een hotel in het centrum boekt, prima te voet bereiken. Een ritje in de oude trammetjes is echter een belevenis op zich en moet u zeker niet overslaan. Om de bezienswaardigheden in Belém te bekijken kunt u het beste gebruik maken van het openbaar vervoer, al is een (lange) wandeling langs de docas bepaald geen straf. Uniek in Lissabon zijn de Elevadores, die hoogteverschillen binnen de stad eenvoudig doen overbruggen. Met de trein kunt u nog een uittapje maken naar Sintra.

De Lisboa Card die u voor één of meerdere dagen kunt kopen geeft u gratis bus- tram- en metrovervoer, en korting bij diverse bezienswaardigheden, winkels, musea en restaurantjes. De Lisboa Card van 1, 2 en 3 dagen kosten respectievelijk €17, €27 en €33.50, en worden verkocht op het vliegveld en bij de toeristeninformatie-bureaus. Meer lezen over de Lisboa Card kan hier.


METRO IN Lissabon

Het metrosysteem van Lissabon is het oudste van Portugal, en bestaat uit 4 lijnen. De 40 metrovations verbinden in totaal 37 kilometer spoor met elkaar. Elke lijn heeft een kleur: groen, geel, rood of blauw. 6 overstapstations verbinden de verschillende metrolijnen met elkaar. De metro rijdt van 6:30 tot 0:30.
Voor een enkele reis kunt u een los kaartje kopen, verkrijgbaar bij alle kaartverkoop automaten en ticket offices. maakt u vaker gebruik van de metro kunt u beter een 7 Colinas kaart kopen; deze werkt net zoals onze OV chipkaart. U kunt de kaart steeds opnieuw opladen. Uiteraard is ook de bovengenoemde Lisboa Card een optie. Een enkeltje binnen één zone kost 90 eurocent, en 2 zones kost €1,15. Een dagkaart voor de metro kost €3,95
Meer informatie vindt u op de website metrolisboa.pt


Tramlijnen in Lissabon

Lissabon is beroemd om zijn oude trams. Een rit in de tram is een geweldige manier om de stad door te trekken en de lokale bevolking te bekijken. De beroemdste tram van Lissabon is de Eléctrico 28, de nostalgische tramlijn die zich kreunend en piepend de heuvels op en afbaant. ook lijn 12 is een aanrader,  deze geeft u een goed beeld van de kasteelheuvel. Ook als u Belémwilt bezoeken is de tram een goed idee: Tram 15 i vertrekt uit Praça do Comércio en rijdt naar Belém. Met de Lisboa Card rijdt u gratis in alle trams, maar de prijzen liggen sowieso vrij laag.

Tram LissabonVasco da Gama Brug Lissabon


BUSVERVOER IN Lissabon

De busmaatschappij van Lissabon heet Carris, en is verantwoordelijk voor zowel de bussen als de trams en elevadores (kabelbanen). De Airport Aerobus is een prima manier om van het vliegveld naar het centrum te komen. Gebruik hiervoor lijnen 5, 22, 8, 44, 45 of 91. Binnen de stad is het echter leuker om gebruik te maken van de trams. De Lisboa Card is ook in de bus geldig.


TAXI'S in Lissabon

Lissabon kent 2 soorten officiële taxi's: de oude zijn zwart en hebben een groen dak. De nieuwere variant is beige. De taxi's zijn, zeker in vergelijking met Nederland, niet duur. Als u een taxi wilt bestellen kunt u de taxicentrale bellen of er één aanhouden op straat. Doe dit alleen bij taxi's waarbij de groene lamp op het dak brandt. Ook bij een taxistandplaats vindt u meestal snel een beschikbare taxi. Een rit tussen het vliegveld en het centrum van Lissabon kost ongeveer 12 euro.


TREINVERVOER ROND Lissabon

Lissabon heeft een aantal treinstations waar van uit u dagtripjes naar andere steden kunt maken. Sintra is een absolute aanrader: de trein vertrek vanaf Station Rossio. Vanaf station Sint. Apolónia vertrekken er treinen naar het noorden van Portugal. Meer informatie over de spoorwegen vindt u op deze site.

lissabon
Vlucht & Hotel

expedia
Voordelige pakketreizen Lissabon via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
TUI logo.png
Vliegticket en hotel Lissabon in keer geregeld met TUI.nl. Klik hier ...
dejongintra.gif
Een goedkope stedentrip Lissabon met reisburo DeJongIntra. Klik hier ...

lissabon
Vliegtickets

vliegwinkel.nl
Goedkoopste vliegtickets naar Lissabon zoeken via Worldticketcenter Klik hier ...
vliegtickets
Vliegtickets.nl biedt o.a. vliegtickets naar Lissabon aan. Klik hier ...
expedia
Van Schiphol naar Lissabon. zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

lissabon
Hotels

booking
De leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Lissabon Klik hier ...
hotels.gif
Vergelijk alle soorten hotel in Lissabon; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expedia
Stedentrip Lissabon hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...