mood1mood2mood3mood4

STEDENTRIP lissabon: de witte stad

Lissabon; de stad van de zeven heuvels wordt ook wel de mooiste stad van Europa genoemd. Het Kasteel de Sao Jorge torent hoog boven de aan de Taag gelegen stad uit. In de oude volkswijk Alfama, bakermat van de beroemde Fado-muziek, kunt u uren rondslenteren in kronkelende steegjes. Wandelend langs de rustgevende Docas bereikt u het Hiëronymietenklooster en de Toren van Belém, waar u de beroemde pasteitjes kunt eten. Boek een geweldige stedentrip naar de mooiste stad van Portugal.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Hieronder volgt een korte selectie van de bezienswaardigheden die u bij een bezoek aan Lissabon zeker niet mag missen. Wilt u meer informatie en dit ook tijdens uw reis gemakkelijk kunnen naslaan? Dan kunt u hier terecht voor het aanschaffen van een reisgids.


de wijk Alfama

Alfama is de oude binnenstad van Lissabon. Hoog op een heuvel vindt u de schattigste oude steegjes en de beste restaurants. Ook zijn er veel kerken te bezichtigen. Om helemaal in authentieke sferen te komen kunt u tram 28 pakken. Deze oude maar dappere tram (Tram Eléctro) helpt u de soms nogal stijl lopende hobbelwegen op te komen.


Castelo de São Jorge

Vlakbij Alfama, op de hoogste heuvel van de stad, ligt het Castelo de São Jorge (of in het Nederlands ook wel het Kasteel van Sint Joris). Vanaf hier heeft u prachtig uitzicht over heel Lissabon en alleen daarom al is het een bezoek meer dan waard. Het kasteel is charmant in zijn eenvoud en heeft relatief sobere uitstraling. De fundamenten van het kasteel dateren dan ook al uit de 6e eeuw voor Christus. Samen met de brug (Ponte 25 de Abril) één van de meest in het oog springende bezienswaardigheden van Lissabon.

Lissabon AvondBelem Toren


Belem

Naast Alfama mag de Lissabon-bezoeker absoluut niet voorbij gaan aan Bélem, een voorstad van Lissabon. Hier vindt u meer terug over de geschiedenis van ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. De Torre de Belém werd in de 16e eeuw opgericht om hem te herdenken, maar ook om de Taag en het nabijgelegen klooster Mosteiro dos Jerónimos te kunnen verdedigen. Dat klooster herbergt o.a. het lichaam van Da Gama. En bent u in Belem, vergeet dan niet om dé zoete lekkernij van Lissabon te proeven: pasteis de Belem. De enige bakker die het originele recept kent en gebruikt ligt zo ongeveer schuintegenover het klooster. In Belem vindt u ook het Monument van de Ontdekkingen (Padrão dos Descobrimentos) dat in 1960, exact 500 jaar na de dood van Hendrik de Zeevaarderd, werd opgericht. Een bezoek aan de Torre de Belém, het Mosteiro dos Jerónimos en het Monument van de ontdekkingen kunt u het beste op één dag plannen, en eventueel nog combineren met het zeevaartmuseum.


De wijk Bairro Alto

De wijk waar je 20 jaar geleden liever niet doorheen liep is nu een ware hotspot voor de jonge Portugees. Naarmate de avond vordert zwelt het geluid van gezellig gebabbel en klinkende glazen steeds meer aan. De straten van Bairro Alto vullen zich met voornamelijk studenten, backpackers en dertigers die na het werk nog even een afzakkertje nemen. Kroegen heb je er niet in allerlei maten, ze zijn bijna allemaal klein, maar wel in allerlei soorten. De een lijkt op een snackbar, de ander eerder op een kerkje, de volgende op een loungebar en weer een ander is tegelijkertijd een platenwinkel. Je kijkt er je ogen uit en kan er dus uitstekend een kroegentocht houden.


Christo Rei

Wanneer u in Lissabon bent en over de Taag naar de overkant tuurt, ziet u in de verte een 110 meter hoog Christusbeeld. Net als het beeld in Rio de Janeiro, waarop het geïnspireerd is, slaat hij, met zijn armen gespreid, de wereld onder hem gade. Het is een zeer imposant gezicht en de moeite waard om van dichtbij te bekijken. Bovendien is het uitzicht dat u vanaf hier op Lissabon heeft erg mooi.

MosteiroPlein 1


Dit zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Lissabon. Buiten deze highlights zijn er nog tal van interessante musea, mooie kerken en rustige parken te ontdekken tijdens uw vakantie. Meer informatie hierover vindt u links boven in het menu.


Lissabon per fiets

Wil je Lissabon anders beleven dan de ‘gemiddelde’ toerist, dan is een tour met BajaBikes een leuke optie. Met hen kun je op de fiets de stad ontdekken, in gezelschap van een Nederlandse gids. Loop je liever, dan kun je ook kiezen voor de wandeltour van Bajabikes. Een tour kun je thuis al online boeken. Eventuele fietsverhuur, gids, helm, een lokaal hapje en drankje zijn bij de prijs inbegrepen. Op de fiets of te voet zie je toch weer andere leuke dingen die je met het openbaar vervoer gemist zou hebben.

Tip: onder aan deze pagina vindt u betrouwbare aanbieders van vliegtickets, hotels en pakketreizen naar Lissabon. Zo kunt u rustig de verschillende citytrip aanbiedingen vergelijken.

lissabon
Vlucht & Hotel

expedia
Voordelige pakketreizen Lissabon via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
TUI logo.png
Vliegticket en hotel Lissabon in keer geregeld met TUI.nl. Klik hier ...
dejongintra.gif
Een goedkope stedentrip Lissabon met reisburo DeJongIntra. Klik hier ...

lissabon
Vliegtickets

vliegwinkel.nl
Goedkoopste vliegtickets naar Lissabon zoeken via Worldticketcenter Klik hier ...
vliegtickets
Vliegtickets.nl biedt o.a. vliegtickets naar Lissabon aan. Klik hier ...
expedia
Van Schiphol naar Lissabon. zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

lissabon
Hotels

booking
De leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Lissabon Klik hier ...
hotels.gif
Vergelijk alle soorten hotel in Lissabon; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expedia
Stedentrip Lissabon hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...