mood1mood2mood3mood4

STEDENTRIP lissabon: de witte stad

Lissabon; de stad van de zeven heuvels wordt ook wel de mooiste stad van Europa genoemd. Het Kasteel de Sao Jorge torent hoog boven de aan de Taag gelegen stad uit. In de oude volkswijk Alfama, bakermat van de beroemde Fado-muziek, kunt u uren rondslenteren in kronkelende steegjes. Wandelend langs de rustgevende Docas bereikt u het Hiëronymietenklooster en de Toren van Belém, waar u de beroemde pasteitjes kunt eten. Boek een geweldige stedentrip naar de mooiste stad van Portugal.

Een leuk daguitstapje: Sintra

Als je in Lissabon bent, vergeet dan niet het historisch dorpje Sintra te bezoeken, dat dertig kilometer ten westen van de stad ligt. Het is zeker de moeite waard om deze sprookjesachtige plek te ontdekken, die doordrenkt is met werelderfgoed gebouwen. Helemaal voor echte cultuurliefhebbers. Niet alleen de stadje zelf is indrukwekkend, de ligging is minstens zo imposant. Sintra ligt middenin het Sintra-gebergte in het Sintra-Cascais Natural Park.

Het oude gedeelte van de stad met vestigingsmuren is gevestigd op de top van een hoge berg dat bezaaid is met weelderige, groene beplanting. Het historisch centrum torent dus statig boven alles uit. Er zijn verschillende bezienswaardigheden, waarvan het landgoed met paleis Quinta da Regaleira wellicht de meest bekende is. Maar voordat we doorgaan met de grote trekpleisters, lichten we eerst een tipje op over de geschiedenis van Sintra.

Geschiedenis Sintra

De naam Sintra stamt af van het Keltische woord Cynthia, dat Maan betekent. Ruim driehonderd jaar voor Christus behoorde deze streek tot het Keltisch gebied. Honderden jaren later, in de 8e eeuw, namen de Moren het gebied vervolgens in en zij noemden het Zintira of Chintra. In 1147, na de verovering van Lissabon gaven de Moren zich over aan de christelijke troepen van koning Alfons I van Portugal. Door deze mengeling van volkeren uit het verleden is Sintra heden ten dage een mix van Keltische, Arabische en Portugese gebouwen en culturen.

Belangrijkste bezienswaardigheden Sintra en omgeving

In Sintra zelf en in de omgeving zijn er talloze prachtige paleizen en kastelen te vinden. Onder andere het paleis Quinta da Regaleira nabij het ​​historische centrum van Sintra. Dit pand met bijbehorende tuinen is niet zomaar een gebouw op een of ander landgoed. Het een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Sintra en niet voor niets. Het paleis is idyllisch en is omringt door veel groen en diverse waterpartijen. Zo bestaat de omgeving uit een romantisch park waar je je echt een prins of prinses kan wanen. Struin rond door de boomrijke lanen, droom weg bij de heldere meren, fonteinen of verstop je in een van de grotten.

Quinta da Regaleira staat ook op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO. Ook het zomerpaleis van de koningen oftewel het Palácio Nacional de Sintra daterend uit de 15e en 16e eeuw staat op deze lijst en tref je midden in het dorpje aan. Het Paleis van Queluz, de vroegere zomerresidentie van de Portugese koningen, uit de 14e en de 16e eeuw, mag je ook zeker niet tijdens je bezoek overslaan. Dit paleis met haar elegante roze gevel is een van Portugals mooiste paleizen in rococostijl.

De Moren hebben tijdens hun verblijf het fraaie Morenkasteel (Castelo dos Mouros) op een heuveltop gebouwd. Een andere trekpleister dat ook op de lijst van UNESCO staat. Tot slot kun je ook even het fotogenieke Pena Paleis op je lijstje zetten. Dit beroemde voormalig klooster uit de 16e eeuw is rood en geel geschilderd en staat als voorbeeld van romantiek.

Hoe kom je er?

Vanuit Lissabon kun je Sintra makkelijk en voordelig bezoeken met de trein. Het station van Sintra is station Rossio. Als je de relatieve drukte van Lissabon even zat bent en je hebt er de tijd voor, is een daguitstapje naar Sintra zeker de moeite waard.

lissabon
Vlucht & Hotel

expedia
Voordelige pakketreizen Lissabon via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
TUI logo.png
Vliegticket en hotel Lissabon in keer geregeld met TUI.nl. Klik hier ...
dejongintra.gif
Een goedkope stedentrip Lissabon met reisburo DeJongIntra. Klik hier ...

lissabon
Vliegtickets

vliegwinkel.nl
Goedkoopste vliegtickets naar Lissabon zoeken via Worldticketcenter Klik hier ...
vliegtickets
Vliegtickets.nl biedt o.a. vliegtickets naar Lissabon aan. Klik hier ...
expedia
Van Schiphol naar Lissabon. zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

lissabon
Hotels

booking
De leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Lissabon Klik hier ...
hotels.gif
Vergelijk alle soorten hotel in Lissabon; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expedia
Stedentrip Lissabon hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...