Fietsen in Lissabon

Fietsen in Lissabon; kan dat? Jazeker! Hoewel Lissabon een stad is van 7 heuvels, zijn er toch diverse mogelijkheden om een mooie fietstocht te maken. Je kunt zelf een fiets huren (zie onder) maar ook een fietstour boeken onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. De fietstours zitten zo in elkaar dat je niet te veel heuvel op hoeft te trappen.

Via het gerenommeerde fietstour-bedrijf BajaBikes zijn er verschillende fietstours in Lissabon te boeken. Je kunt dit online regelen en je betaalt pas bij aanvang van je tour. Doe je toch liever een tour met een e-bike? Dat kan via Get Your Guide.

Als een Local fietsen door Lissabon, terwijl een gids je alle ins & outs vertelt

Baja Bikes in Lissabon

Met de Baja Bikes Higlights fietstour zie je in 3.5 a 4 uur vele hoogtepunten van de Portugese hoofdstad. Jullie fietstocht staat onder leiding van een Nederlands sprekende gids. Ook zit er bij de tour een Portugees hapje & drankje inbegrepen.

baja bikes lissabon banner

Deze fietstour is zo ontwikkeld dat deze voor alle leeftijden geschikt is. Geen zwaar getrap over heuvels dus. Als je online boekt bij BajaBikes kun je altijd kosteloos je tour wijzigen of zelfs annuleren.

Naast de tour met de hoogtepunten van Lissabon kun je ook kiezen voor de ‘studenten-fietstour’ voor als je bijvoorbeeld met je jaarclub of dispuut op pad bent.

Geen zin om in een groep te fietsen? Er is ook een privé-tour te boeken. Deze is wel wat duurder. Tevens zijn er wandelingen te boeken, eveneens met Nederlands sprekende gids.

De highlights van de Lissabon fietstour

De fietstocht met hoogtepunten kost je 32.50 per persoon, en kinderen tot 16 jaar betalen 15 euro p.p. Deze prijzen wijzigen nogal eens dus check even de actuele prijzen op de website.

Tijdens de tour fiets je door het hart van Lissabon, langs de rivier de Taag en leer je meer over de geschiedenis, huidige situatie en toekomst van de witte stad. Hoogtepunten waar je langsfietst met Baja Bikes onderweg zijn onder andere: Parque Eduardo VII, Belem, Praca de Comercio, Praça Marquês do Pombal, Praça da Figueira en de hippe Docas Area.

Ontdek je Lissabon liever te voet? Er zijn bij Baja ook wandeltours te boeken. In Lissabon heb je bijvoorbeeld de ‘Fado en Tapas Wandeltour’. Zo zijn er 4 a 5 verschillende mogelijkheden om uit te kiezen.

Elektrische fietstours in Lissabon

Fiets je toch liever op een e-bike? Via online ticketbureau Get Your Guide zijn er diverse elektrische fiets-tours te boeken. Er is een tocht door de historische wijk Belem, bijvoorbeeld. Je vindt hier onder een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Op hun website staan nog meer tours in Lissabon. 

Fiets huren in Lissabon

Natuurlijk kun je ook zonder gids op pad. Ontdek de stad op de pedalen en bepaal lekker zlef waar je heen fietst. Er zijn diverse mogelijkheden om een fiets te huren in Lissabon. Als je een e-bike wil huren kun je ook hiervoor terecht bij Get Your Guide:

Als je een ‘gewone fiets wil huren zijn er diverse mogelijkheden. De website BimBimBikes verhuurt (via derde fietsverhuurders) zowel gewone als elektrische fietsen in Lissabon, en heel veel andere citytrip bestemmingen. De prijzen voor fietshuur lopen sterk uiteen. Kijk op de kaart waar bij jou in de buurt een fietsverhuur-punt zit. 

Op Fietsvakantie in Portugal

Er zijn vele reisorganisaties die fietsvakanties in Portugal aanbieden. Hieronder Djoser fietsreizen, dat een fietsreis met Lissabon als startpunt aanbiedt. Deze kun je op hun website bekijken. In deze 8-daagse fietsreis fiets je, vaak langs de kust, naar het zuiden, naar Sagres.

Andere organisaties voor fietsvakanties in Portugal zijn Eigenwijze-Reizen, SNP Natuurreizen., Cycle Tours, ANWB Fietsvakanties en Actief door Europa (ADE).

bimbimbikes

Ervaringen met fietsen in Lissabon

Op de website ishetnogver.nl lees je een ervaring uit de eerste hand met de BajaBikes fietstour door Lissabon. De schrijvers achter ishetnogver.nl hadden ook met Baja door Barcelona gefietst en dit was goed bevallen. Ook zij melden op hun blog: “Hoewel Lissabon nogal heuvelachtig is, is de hele fietsroute vlak en dus voor iedereen goed te doen.” Dit artikel geeft een goede indruk van wat je mag verwachten.

Lisa (op de website saudadesdeportugal.nl) schreef ook een blog over haar leven in Lissabon, en een stukje over fietsen in Lissabon, en dan met name de hotspots langs de rivier de Taag. Erg veel blogs met ervaringen met fietsen in deze stad konden we niet vinden helaas. 

Andere activiteiten in Lissabon

Zoek je toch een andere activiteit? Online ticketbureaus met tientallen activiteiten in Lissabon zijn: