Het weer in Lissabon

Het weer, klimaat en temperatuur in de Portugese hoofdstad. Lissabon is bestemming die je het klimaat betreft het je het hele jaar kunt bezoeken, waarbij aangetekend dat het voorjaar en het najaar wel de meest prettige periodes zijn.

April, mei, september en oktober zijn de beste maanden om massa’s toeristen te mijden. Portugal is een zonnig land en het het weer in Lissabon vormt daar geen uitzondering op. De winters zijn mild, en de zomers betrekkelijk koel, maar de zon schijnt veelvuldig. In de winter regent het regelmatig.

In de winter wordt het zelden kouder dan 15 graden en vorst komt zelden of nooit voor. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 27 graden; warmer dan 35 graden wordt het eigenlijk nooit. Het water van de Taag zorgt verder ook voor verfrissing. In de zomer is het goed toeven op de stranden van Lissabon. De mooiste zijn Oeiras (15 km ten westen van de stad), Carcavelos (op 17 km) en Estoril (op 25 km).

Actuele weersverwachting in Lissabon

Hieronder ziet u wat het actuele weer en de temperatuur is in Lissabon; voor een uitgebreide weersverwachting kunt u op de link onderaan klikken. Deze weersvoorspelling wordt mogelijk gemaakt door weeronline.nl