Lisboa Card

Tijdens uw vakantie in Lissabon kunt u een hoop geld besparen als u een Lisboa Card aanschaft. Zeker wanneer u veel gebruik maakt van bus, tram en metro, veel musea wilt bezoeken en graag buiten de deur eet uit kan de Lisboa Card (Lissabon Kaart) u tientallen euro’s voordeel opleveren. Deze pas is eenvoudig online aan te schaffen bij GetYourGuide en Tiqets.com

De Lisboa Card is de officiële toeristenkaart voor Lissabon, en is verkrijgbaar bij de toeristenbureaus en op het vliegveld. De kaart bestaat in verschillende varianten. Zo is er een kaart die 24 uur geldig is, maar u kunt ook kiezen voor 48 of 72 uur. De Lisboa Card is een 3-in-1 ov-kaart, museumpas en kortingskaart.

We zetten de voordelen en kortingen van de Lisboa Card voor u op een rijtje.

Voordelen van de Lisboa Card

  • Gratis vervoer met bus, tram, metro en de elevadores. 55% korting op de Aerobus tussen het vliegveld en Lissabon-centrum.
  • Gratis toegang tot 35 bezienswaardigheden, zoals de Torre de Bélem, het klooster Mosteiro dos Jerónimos en het nationale Pantheon. 30% korting op het Castelo de São Jorge.
  • Skip the line bij populaire attracties. Bespaar tijd dus.
  • Gratis toegang tot veel musea, zoals onder andere het koetsenmuseum en het Azulejos-museum.
  • Gratis reizen met de regionale treinen naar Sintra en Cascais (leuke daguitstapjes)
  • Korting op andere musea, zoals het Calouste Gulbenkian Museum (20%), het Fado Museum (30%) en het Berardo Museum (10%)
  • Check altijd zelf of deze info nog up-to-date is; voordeeltjes en kortingen kunnen, evenals deelnemende musea, nog we eens veranderen.

Verder zijn er 30 restaurants aangesloten waar u korting krijgt op uw maaltijd, variërend van 10 tot 20%. Ook zijn er veel winkels waar u minder geld betaalt met uw Lisboa Card; bij ruim 200 winkels krijgt u een korting tussen de 5 en 15%. Koop de Lisboa Card online.

Wat zijn de kosten van de Lisboa Card?

De Lisboa Kaart van 24 uur kost 20 euro, een van 48 uur 34 euro en die van 72 uur 42 euro. De kosten per dag dalen dus als je een kaart van 48 of 72 uur kiest. In het laatste geval betaal je slechts 14 euro per dag voor de Lisboa Card. Check altijd of deze prijzen nog kloppen, de tarieven kunnen gewijzigd zijn. 

Een vakantie is al duur genoeg, dus neem deze kaart zeker in overweging als je van plan bent veel van Lissabon te zien en vaak gebruik maakt van het OV. Lees meer over deze voordeelkaart op visitlisboa.com