Lissabon met Kinderen

Leuke activiteiten voor kinderen in Lissabon. Citytrips zijn niet de makkelijkste vakanties om met (jonge) kinderen te ondernemen. Toch zijn er in elke stedentrip-bestemming leuke en leerzame activiteiten te vinden, en Lissabon vormt daarop geen uitzondering.

Als u met kinderen reist zijn de volgende attracties, afhankelijk van hun leeftijd, wellicht leuk om samen te ondernemen.  

Fietsen in Lissabon

Er zijn diverse fietstours in Lissabon te boeken, waarbij u wordt bijgepraat door een Nederlandstalige gids. Ook geschikt voor kinderen dus. Naast fietsen kunt u ook wandeltours boeken. De tours zijn worden zowel voor groepen als met privé-gids georganiseerd. Bekijk het overzicht van de verschillende mogelijkheden op Baja Bikes.eu.

Meer lezen over het bedrijf achter de fietstours, Baja Bikes, doet u op deze pagina.

Speeltuin van Alvito

Een plek die je echt bezocht moet hebben met je kinderen tijdens je verblijf in Lissabon is de Speeltuin van Alvito oftewel het ‘Parque Infantil do Alvito’. En dat is niet zomaar een speeltuin! Het was de eerste speeltuin van Lissabon, die in de jaren ’40 door architect Keil do Amaral ontworpen werd.

Deze tuin in het zuiden van Monsanto Forest Park werd onlangs gerenoveerd met nieuwe en veilige toestellen. Tegenwoordig kunnen kinderen dan ook naar hartenlust rennen, klimmen en klauteren op de ontelbare speeltoestellen in dit groen park, zoals het bekende houten schip, de houten trein en de vele schommels en glijbanen. 

Dit enorme speelveld is ook voorzien van indianenkraampjes, een avonturenpark, een groot terras, een picknickveld, uiteenlopende sportvoorzieningen en er worden regelmatig allerlei activiteiten gehouden voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar.  

Colombo Shopping Center

Wil je je eigen plezier combineren met die van de kinderen? Ga dan naar het Colombo Shopping Centre aan de Avenida Lusiada in de wijk Benfica in Lissabon. Vanuit het centrum kun je makkelijk de metro of bus nemen naar dit shopparadijs. Binnen tien minuten sta je in dit reusachtig winkelcentrum waar je ogen tekort zult komen. Tientallen winkels, design boetieks van luxe merken, uiteenlopende cafés met terrasjes en vele restaurants tref je er. 

En de kids? Daar is ook aan gedacht. Want op het dak van het Colombo Shopping Centre ligt het ‘Funcenter Centro de Diversões’. Speciaal voor de kleintjes. Die kunnen hun energie kwijt in de achtbaan, carrousel of de karts. en een hoop elektronische spelletjes. Meer informatie? Neem een kijkje op Colombo.pt, de website van het winkelcentrum.  

Zoo Lisabo

Hoe maak je je kinderen nu echt blij? Door ze een dagje naar het dierentuin mee te nemen natuurlijk! Welk kind wordt daar niet enthousiast van? En Lissabon is de aangewezen plaats om dieren te bezoeken, want Zoo Lisboa is een al meer dan honderd jaar een regelrechte publiekstrekker. Maar liefst zo’n tweeduizend dieren lopen er rond in deze tuin die opgericht is in 1884. 

De dierentuin ligt in hartje centrum en dat is altijd een groot pluspunt. En er is meer te zien in Zoo Lisboa: verbaas jezelf over de sprongen en trucs die de dolfijnen uithalen tijdens een van de spectaculaire dolfijnenshows, maak een ritje in de kabelbaan of verwonder je over de kleurrijke vogels van verschillende pluimage tijdens een van de boeiende vogelshows. De website van de Jardim Zoológico de Lisboa Zoo.pt

Casa das Marionetas Lissabon

Wil je de kids op iets origineels trakteren? Bezoek dan samen het Marionetten Theater in het hartje van de stad. In ‘Casa das Marionetas’ aan de Avenida da República 103-B, kunnen kinderen verdwalen in de fantasiewereld van sprekend poppen, sprookjes en betoverende muziek.

Het poppentheater van Casa das Marionetas is al diverse malen genomineerd voor de beste show voor kinderen van Portugal en dat zegt al genoeg over de kwaliteit. Op deze plek kunnen kinderen beroemde, klassieke fabels zien. De koters zullen volledig opgaan in het poppenspel, maar het is ook een prima plek voor volwassenen om zich te vermaken. Meer info op de (ietwat gedateerde) website.  

Zoals u ziet zijn er tal van activiteiten die een stedentrip naar Lissabon voor zowel u als de kids tot een feest maken. Weet u nog andere leuke activiteiten voor kinderen? Stuur ons dan een mailtje op redactie apenstaartje stedentripinfo.nl  

Tip: onder aan deze pagina vindt u betrouwbare aanbieders van vliegtickets, hotels en pakketreizen naar Lissabon. Zo kunt u rustig de verschillende aanbiedingen vergelijken.