Plattegrond van Lissabon

Hier vindt u een plattegrond van Lissabon waar ook de verschillende belangrijke bezienswaardigheden en metrostations op staan aangegeven. Ook parken en musea staan vermeld. Klik onderaan de kaart voor een grotere versie van deze plattegrond. Beweeg uw cursor over de kaart om meer informatie te krijgen over de verschillende highlights van Lissabon. 

Het groene blokje in het noord-westen is de Botanische Tuin van Lissabon (Jardim Botânico). De Bairro Alto is de uitgaanswijk en u vindt er veel leuke restaurantjes.

Verder vindt u op de kaart van het centrum van Lissabon de belangrijkste pleinen en de meest interessante attracties van de stad, zoals bijvoorbeeld de volkswijk Alfama, het Castelo de São Jorge, de Torre de Belém en het klooster Mosteiro dos Jerónimos. Belem ligt ten westen van het historische centrum, direct aan het water.

De Metro plattegrond van Lissabon vindt u op metrolisboa.pt, maar zoals u ziet liggen veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar, zodat u tijdens uw stedentrip niet al te veel gebruik hoeft te maken van het OV. Lezen over de talrijke bezienswaardigheden binnen het historische centrum van de Portugese hoofdstad doet u op deze pagina.

Tip: op deze website vindt u betrouwbare aanbieders van vliegtickets, hotels en pakketreizen naar Lissabon. Zo kunt u rustig de verschillende aanbiedingen vergelijken.