Reisverzekering Portugal

Als u op vakantie gaat naar Lissabon en liever geen risico neemt met uw bagage en waardevolle spullen zoals foto- en videocamera´s kan het een goed idee zijn een kortlopende of langlopende  reisverzekering af te sluiten. Zonder zorgen op stedentrip!

Een reisverzekering hoeft, zeker voor bestemmingen binnen (West)-Europa, niet duur te zijn. Als u veel reist is het handig een doorlopende reisverzekering af te sluiten, in plaats van een kortlopende reisverzekering waarbij u alleen tijdens uw citytrip naar Lissabon verzekerd bent.

Indien u nog meer zekerheid wenst kunt u ook aan een annuleringsverzekering denken. Een verzekeraar die u zou kunnen overwegen is Zelf.nl reisverzekeringen, specialist in kortlopende en langlopende reisverzekeringen.

Waar ben ik voor verzekerd?

Waar u voor verzekerd bent in Lissabon en de rest van Portugal verschilt natuurlijk per verzekeringsmaatschappij en type reisverzekering, dus lees altijd goed de polis door.

Doorgaans bent u met een reisverzekering verzekerd tegen verlies en diefstal van uw bagage en (reis)documenten. Soms bent u ook gedekt wat betreft wettelijke aansprakelijkheid, en krijgt u hulp in het buitenland als u deze nodig hebt. Kinderen zijn soms gratis meeverzekerd. 

Let als u een verzekering afsluit goed op de polisvoorwaarden en de dekking. Zo willen sommige verzekeringsinstanties originele bonnetjes van uw aankopen zien, als u na bijvoorbeeld diefstal een claim indient. Doe bij diefstal ook altijd aangifte bij het politiebureau in Lissabon. Een citytrip naar Lissabon is niet bepaald een gevaarlijke onderneming, maar wat extra zekerheid is nooit weg.